Onderhoud , Trap  In kleur of antislip: hoe renoveer je die houten trap?
Hoe bescherm je een houten trap?

De eerste stap in de renovatie van een houten binnentrap is de oppervlakte klaarmaken voor de behandeling. Eerst moet je bestaande lagen vernis of verf verwijderen. Dat doe je door de trap te schuren of te decaperen (verf verwijderen). Het geschikte product hiervoor vind je in het gamma van Polyfilla, dat bevat immers verschillende doeltreffende decapeermiddelen voor hout.

Ontdek het hele aanbod op www.polyfilla.be.

Tweede stap: kies de afwerking

Een trap in geolied hout: heeft je trap karakter? Voor een warm en naturel resultaat kan je het hout oliën met Xyladecor Parket Olie Naturel of Xyladecor Parket Olie White Wash.

Een houten trap vernissen: wil je het accent leggen op bescherming? Dan is er niets zo goed als vernis. Gebruik vernis voor parket en trappen zoals de Xyladecor Parket Vernis Deco Satin Kleurloos of Xyladecor Parket Vernis Deco Extra Mat Kleurloos in functie van het gewenste effect. Kies Xyladecor Parket Vernis Extra Protect Satin voor een nog intensere bescherming.

Lees ook: Beits, olie, vernis of boenwas: wat is de beste keuze voor mijn binnenhout?

Hoe geef je kleur aan een houten trap?

Je kan je trap natuurlijk schilderen. Maar verven is niet altijd makkelijk met het oog op een uniform resultaat en aangezien een trap voortdurend gebruikt wordt, loop je het risico dat de verf snel afbladdert.

Voor een naturel effect die de houttekening beschermt raden we gekleurde vernis aan. Zoals alle vernis, beschermt ook deze het hout tegen veelvuldig gebruik, krassen en vlekken. Met de Parket Vernis Deco Satin – Kleuren van Xyladecor schilder en vernis je je trap met een enkel product. Deze vernis is beschikbaar in een twintigtal natuurlijke en flashy kleuren, trendy pastelkleuren en meer felle kleuren. Je hebt dus ruim de keuze tussen verschillende kleuren voor je houten trap.

Hoe maak je je houten trap antislip?

Net even iets te nonchalant op de sokken de trap af gaan of even je evenwicht verliezen zijn voldoende om lelijk te vallen. Het loopt niet altijd noodzakelijk zo’n vaart, maar een verwittigd man of vrouw is er twee waard. Voorkom ongelukken door je houten trap antislip te maken.

Wat kan je doen?

Je kan de treden van je houten trap ingrijpend aanpassen met strips of matten, maar dat is niet erg interessant omdat het uiterlijk van je trap eronder lijdt.

Antislip-vernis: veilig en voordelig

Een beter idee is antislip-vernis. En wel omwille van volgende voordelen:

Een veiligere trap
De goedkoopste oplossing
Makkelijk aan te brengen

Antislip-vernis, zoals de Xyladecor Trap Vernis Antislip, bevat een heel fijne, onzichtbare korrel die mechanische weerstand biedt. De vernis beschermt je trap daarnaast ook tegen krassen en vlekken.

Houten trappen

In onze showroom hebben wij verschillende trapconstructies staan, zodat u goed kunt zien hoe de trap eruit komt te zien in uw woning.
Denkt u hierbij aan strak design, hout gecombineerd met een glazen of metalen leuning, of eerder een volledige houten trap voor een landelijke of klassieke stijl, alle mogelijkheden zijn in onze showroom te bezichtigen. Breng ons een bezoek, je kan alle trappen uittesten alsof het de uwe zou zijn.

ramen en deuren

Maak een afspraak met één van onze specialisten. Hij bespreekt de details van je project en informeert je over alle mogelijkheden. Zo ben je zeker dat je de juiste ramen en deuren koopt.

Zetels

De Rore zitmeubelen fabriceert een ruim aanbod eigen lederen en stoffen salons. Zetels die qua afwerking en afmetingen perfect op uw wensen worden afgestemd. Daarnaast zijn we verdeler van topmerken zoals Leolux, Jori, Erpo en Durlet