Je trap schilderen voor een snelle traprenovatie.

Voldoet je trap niet langer aan jouw smaak? Dan hoef je niet per se een nieuwe te laten installeren. Door je houten trap te schilderen, kan je die op een goedkope manier nieuw leven inblazen. Je trap ziet er zo in no time helemaal anders uit. Ontdek snel onze tips.
Houten trap schilderen

Trap schilderen voor snelle renovatie

Om een houten trap te schilderen, zal het je niet verbazen dat je best een zeer slijtvaste lak gebruikt. Een trap loop je immers ontelbare keren op en af. De verf moet dus duurzaam zijn. Kies daarom best voor de Durosatin. Een extra voordeel is dat het een sneldrogende lak is, waardoor je niet lang hoeft te wachten om je trap opnieuw te kunnen gebruiken.

Vooraleer je start met het schilderen van je trap, ga je best even de staat van het huidige schilderwerk na. Is het nog in goede staat, ga dan als volgt te werk.
Je trap schilderen in 10 stappen:

Neem een eventuele traploper weg en ontvet de trap grondig met Formule MC Neutral en een schuursponsje. Spoel grondig na en wrijf droog met een doek.
Trap schilderen: neem een eventuele traploper weg
Trap schilderen: ontvet de trap grondig
Trap schilderen: wrijf droog met een doek
Schuur de trap glad met schuurpapier (korrel 100).

Ontstof met een ‘half maantje’ en neem het laatste stof weg met een licht vochtige doek.
Trap schilderen: schuur de trap glad
Trap schilderen: ontstof met een half maantje
Trap schilderen: neem het laatste stof weg met een licht vochtige doek
Vul eventuele gaatjes (vb. van de traploper) op met vulmiddel en schuur opnieuw glad.

Ontstof met een licht vochtige doek.
Trap schilderen: vul eventuele gaatjes
Trap schilderen: schuur opnieuw glad
Trap schilderen: ontstof met een licht vochtige doek
Plak de niet te schilderen delen af met gouden tape.

Breng de Premium Multiprimer XS aan met een Anza-rol.

Matteer met een Scotch Brite schuurmatje en ontstof met een licht vochtige doek.
Trap schilderen: breng de primer aan met een Anza-rol
Trap schilderen: matteer met een Scotch Brite schuurmatje
Trap schilderen: ontstof met een licht vochtige doek
Kit eventuele kieren of gleuven op met de Bostokit.

Schilder de trap in 2 à 3 lagen Durosatin met een Anza-rol en matteer tussen de verschillende verflagen met een Scotch Brite schuurmatje.
Trap schilderen: kit eventuele kieren of gleuven op
Trap schilderen: schilder de trap in 2 à 3 lagen
Trap schilderen: matteer tussen de verschillende verflagen

Bovenstaande producten zijn verkrijgbaar via onze webshop. Heb je toch nog vragen over hoe je het best aanpakt om je houten trap te schilderen? Of wil je nog wat meer advies bij het aankopen van de juiste producten? Kom dan langs in je dichtstbijzijnde colora winkel.

Houten trappen

In onze showroom hebben wij verschillende trapconstructies staan, zodat u goed kunt zien hoe de trap eruit komt te zien in uw woning.
Denkt u hierbij aan strak design, hout gecombineerd met een glazen of metalen leuning, of eerder een volledige houten trap voor een landelijke of klassieke stijl, alle mogelijkheden zijn in onze showroom te bezichtigen. Breng ons een bezoek, je kan alle trappen uittesten alsof het de uwe zou zijn.

ramen en deuren

Maak een afspraak met één van onze specialisten. Hij bespreekt de details van je project en informeert je over alle mogelijkheden. Zo ben je zeker dat je de juiste ramen en deuren koopt.

Zetels

De Rore zitmeubelen fabriceert een ruim aanbod eigen lederen en stoffen salons. Zetels die qua afwerking en afmetingen perfect op uw wensen worden afgestemd. Daarnaast zijn we verdeler van topmerken zoals Leolux, Jori, Erpo en Durlet